My road to Rio

Nu börjar det ÄNTLIGEN närma sig OS och jag tränar hårt och mycket för att maximera formen till Rio! Det innebär att jag är ganska sliten så här i inledningen av säsongen, men blir snabbare ju närmare OS jag kommer. Om ett par veckor är det dags för EM och jag ser fram emot att tävla internationellt igen!

Idag gick avsnitt 3 av Made by Sweden på TV3, och det handlade faktiskt om mig. Vi spelade in i Vaxholm i slutet av april, det var några roliga dagar och långa dagar med inspelningsteamet. I avsnittet lades en del fokus på min uppväxt och mina förutsättningar för att bli duktig på idrott, inte fysiska sådana, utan mer sociala. Jag har tidigare tyckt att det varit lite jobbigt att prata om hur jag haft det i livet, men med tiden har jag tyckt att det varit allt viktigare att våga berätta och kanske inspirera och motivera någon i samma situation som jag var som barn att orka lite mer. För det finns många som har det som jag hade, min historia är långt ifrån unik och det är anledningen till att det är viktigt att prata om det! Jag vet att det är svårt att förstå, men det kommer hjälpa och det finns andra sammanhang än hemma där man kan hitta trygghet, stabilitet och förebilder. För min del var det kanot, för andra är det andra saker. Idrottsföreningar är super att hänga på när man inte vill vara hemma och man behöver ju inte satsa på att bli bäst i världen, det räcker med att gilla det man gör, då kommer man nå sina mål, oavsett vad de är! Vill ni se mitt avsnitt, klicka här!

 

The Olympics are getting closer, I am training a lot to maximize my powers for Rio! That means a tired body right now, but I will be getting faster and faster up to the games. In a few weeks I will be competing at the European Championships and I am looking forward to some more racing.

Today my episode of Made by Sweden aired on Tv3, and there were a lot of focus on my upbringing, with an alcoholic dad. I used to feel a bit ashamed, but as time has passed, I hade been feeling more and more that it is a really important subject, there are a lot of kids in my situation and because of that, we need to talk about it! There are other places than your home where you can find stability, feel safe and find role models. Sport isn’t just about medals, there are so much more and you don’t have to aim for the top to get something out of it. If you want to watch ny episode (in swedish), click the link! 

 

Petter Menning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s