Training Camp again!

Nu är jag några dagar in på årets längsta träningsläger, jag har över 60 dagar i soliga Florida att se fram emot! Och ser fram emot dom, det gör jag, även om en del är med skräckblandad förtjusning med tanke på de träningspass jag har framför mig. Först veckan på läger handlar mycket om att komma igång, anpassa kroppen och huvudet till den nya tidszonen och till att paddla utomhus igen, något som jag inte gjort sedan november. Som tur är går anpassningen rätt så snabbt, kroppen är van redan efter något pass men jag har varit med så pass länge att jag vet att det är viktigt att starta första veckan lite lugnare ändå. Det innebär att jag kör lite lättare vikter i gymmet och har fler pass med fokus på teknik än på maximal prestation. Jag har ett schema som ser ungefär likadant ut varje dag och varje vecka, det gillar jag supermycket! Jag tycker att en bra träningsperiod ska vara upplagt efter de mål man har för den specifika perioden, sedan lägger man in de pass som är viktiga för att nå målen och fyller på med sådant som man alltid behöver köra. Jag tittar alltid på en vecka och ser var de viktigaste passen är, alltså de pass som tar mig närmare mina mål, och sedan lägger jag mest fokus på dem. Det innebär att jag inte tokkör på ett distanspass om det ligger innan ett snabbhetspass i en period där snabbheten är i fokus och tvärtom.

Jag har under vintern lagt en bra grund att fortsätta bygga på fram emot säsongen, och jag har hittat ett sätt att träna där jag håller mig fri från skador och bygger upp kroppen mer än jag bryter ned den. Till i år har jag jobbat mycket med kosten tillsammans med kockar och dietister hos min samarbetspartner Zeta, styrkan tillsammans med min styrkecoach, samt hittat ett bra upplägg för att kombinera styrka/snabbhet/uthållighet, vilket jag märker resultat av redan nu i inledningen av lägret. Det ska bli kul att se hur jag lyckas förvalta vinterns träning under lägret, jag får utvärdera i slutet av min tid här.

Så länge kan ni följa mig på instagram och på Facebook där jag uppdaterar med små glimtar av min vardag!

I have just started the longest training camp of the year, I have over 60 days here in sunny Florida and I am very excited about that! The first week on training camp is all about getting started, adapt to the new time zone and to paddling outside again after a winter on the ergo. I have been doing this for a long time and I know that starting a little bit slower with lighter weights in the gym and more sessions with focus on technique on the water will pay off, I will avoid injuries and illness that can come from going to hard and being to eager to get going in the beginning. My days look about the same during the entire training camp and I really enjoy it! I try to focus on a few important sessions every week, which means that I don’t go hard on a longer session if I have a faster one after and vice versa depending on which quality I want to improve. I am  feeling confident after a good winter at home and I am injury-free and looking forward to the rest of the camp! 

Follow me on instagram and Facebook  for a better insight into my life right now! 

Petter Menning Florida

A lot of lefts and rights on the Banana River…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s