Basic Winter Training

Jag är nyligen hemkommen från träningsläger i Florida, jag hade ett bra läger och fick ut det jag ville från mina veckor där. Vi arbetade mycket med tekniken i starter och i hög fart och innan jag åkte därifrån tyckte jag att allt satt som jag ville! Det är alltid lite knepigt med snabbhet på hösten när man inte riktigt har farten i kroppen, det kommer senare mot våren.

Nu är jag hemma igen för att fortsätta med min grundträning. Jag kommer öka min styrka och även så klart jobba på uthålligheten, som är grunden för att kunna bli snabb senare. Det är många som tror att sprinters är lata och inte tränar så mycket, men sanningen är att jag tränar lika mycket som en 1000-meterspaddlare men inte likadant som en sådan. Jag tror inte på den gamla idéen om att den med flest kilometer vinner, utan jag tror att det är viktigare vad man gör med sina kilometer! Under december och januari kommer jag försöka göra mina kilometer med så hög kvalitet som möjligt för att optimera mina chanser att ta guldet i Rio!

Den senaste tiden har jag figurerat lite i media, läs om min OS-uttagning här, en artikel om min satsning här och se en video om min vinterträning här!

I am home from training camp in Florida, I had a great camp and got the answers that I wanted from my training. I worked on my technique in high speeds and before I left I felt like everything was coming together nicely.

Now, I am going to continue my basic training with focus on strength and endurance, which is important for sprinters as well. Us sprinters have a reputation of being lazy and that we don’t train as hard or as much as 1000-meters paddlers but I think we train as hard but a bit different from them. I don’t believe in the old idea that it is the person with most kilometers in the body who wins, I think it is more important what you do with the kilometers and I plan to do all mine as good as possible to be able to win the gold in Rio!

 

Petter Menning kanot OS

Full focus before a start

Petter Menning kanot OS

on the road to Rio

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s