The best thing about hard weeks

Det bästa med tuffa veckor är att det ofta kommer en lätt vecka efteråt. Just nu är jag mitt uppe i den typ av träningsvecka vi kallar hard, dvs. den tuffaste typen av vecka. Våra veckor är indelade efter hard, medium/hard, medium, easy/medium och easy. Någon gång slinker det kanske in en super hard också, men det är ovanligt tack och lov. Jag satsar hårt på styrkan just nu och tycker att det går riktigt bra, jag blir hela tiden starkare och mer vältränad. Detta innebär ju tyvärr inte endast att jag blir starkare, det innebär ju också att jag blir mer sliten eftersom vi kör hårdare med styrkan och i kombination med mycket paddelmaskin känns det rätt tungt i kroppen redan idag när halva träningsveckan är gjort.. Jag tycker i och för sig att det är rätt skönt, man känner att träningen ger men det är så klart roligare på sommaren när man börjar känna sig snabb och lätt igen..

Utöver träningen har jag lagt mycket tid på att läsa, just nu läger jag en bok som heter Tänk Om.. av Randall Munroe och som ger seriösa svar på frågor som tex. från hur högt man måste släppa en biff för att den ska vara grillad när den landar på marken och hur många legobitar det behövs för att bygga en bro mellan London och New York. Faktiskt en riktigt bra bok som jag kan rekommendera, alltid bra att bygga på sitt förråd av värdefull kunskap. Dessutom ska jag och Erik gå och kolla på hockey på Hovet imorgon, jag tycker det är en riktigt bra aktivitet för att släppa tankarna på träning för ett tag och snacka om något annat.

Nu är det ungefär en månad tills jag åker på vårläger igen, dags att lägga i en extra växel och bygga det sista på vinterformen!

The best part about a hard week is that it is often followed by an easy one! I am in the middle of an hard week, we separate training weeks in to hard, hard/medium, medium, medium/easy or easy. I am doing a lot of strength training right now and I am getting stronger and better each week, but combined with a lot of ergo and other practices I get a bit sour in the muscles already half way in to the week.

Besides practice, I am reading a lot right now, I am reading a book by Randall Munroe, what if?  about scientific answers to absurd questions  such as if it possible to build a bridge from London to New York with Lego pieces.. Tomorrow me and Erik are going to a hockey game, I really like to do that with him and to take my mind of practice.. It is only about one month until training camp so I am putting in an extra gear to be prepared!

Petter Menning catchforce

Doing a bit of Kayakpro Catchforce in each session

Petter Menning

 

Only about one month until I pack my Batman gear and leaves for FL!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s