The big STHLM Sprint Camp 2013 post

Nu har vi  tränat en vecka här i Florida, träningen flyter på helt OK, har lite problem med min axel men det brukar gå över med massage och rehab. Klockan är 12 här och vi har paddlat två pass hittills idag, ett snabbhet och ett lite längre. Ikväll är det ett pass till, sedan middag på ett ställe vi äter på varje tisdag och efter det bio.

Jag har ju lovat ett inlägg om mitt och Eriks läger, så det kommer här! Det var fyra riktigt bra och roliga dagar med riktigt fina ungdomar, som alla vill lära sig och bli bättre på paddlingen. Jag blev faktiskt förvånad över hur seriösa många är redan i ung ålder, men samtidigt kände både jag och Erik igen oss i dem allihopa.

Vi började på torsdagen kl. 10.00 med samling följt av ett paddelpass, inspirerat av min och Eriks vinterträning. Det var lite längre intervaller splittrade i olika farter. På eftermiddagen genomförde vi ett cooperstest (3 km löpning) på tid. Det är ett jättebra test för att hålla koll på att konditionen hela tiden förbättras och det är också enkelt att göra hemma, man mäter bara upp en runda på ca 3 km och springer den någon gång per månad. På kvällen hade vi en poängjakt i lag så att alla skulle lära känna varandra bättre. Fredagen bjöd på morgonlöpning och sedan vinter-träning, 2 paddelpass och cirkelträning i gympasal. På kvällen körde vi tårtbakartävling, som vi även gjorde förra året. Det lag som vann hade gjort en tårta med en del för varje årstid, eftersom lägret täckte ett år på fyra dagar och hade en smak per årstid!

Lördag var vårträning, morgonlöpning följt av lite snabbare sprint-tröskel, ett distanspass i kanoten och sedan styrketester anpassat efter ålder. Sista dagen, söndag körde vi sommarpass, explosiv styrka med egna kroppen samt ett startpass som jag och Erik brukar köra innan stora mästerskap. Precis när vi var klara, runt fyratiden, började et regna i Vaxholm, annars hade vi fint väder och lite vind samtliga dagar, och 40 trötta ungdomar åkte hem igen. Jag tycker att det var ett roligt och lyckat läger och vi har fått bra respons av ungdomarna som var med. Jag och Erik vill gärna hjälpa ungdomarna så mycket det går så att de gillar att paddla och fortsätter upp i åldrarna och det är därför vi väljer att vila fyra dagar (något vi aldrig gör annars förutom precis efter säsong) i oktober och göra en insats. I år var det ungefär dubbelt så många som förra året och frågan är om vi kan växa lika mycket till nästa år igen? I så fall blir vi 80-90 ungdomar ute i Vaxholm, vilket vore sjukt häftigt!

Vi hade såklart kameran med hela lägret, så här kommer några bilder från veckan.

I have been in Florida for a week now and training is going OK, I have some problems with my shoulder but it gets better all the time. Today we did a longer session, followed by sprints and we are going to do one more session today.

I promised you guys a post from about STHLM Sprint Camp so here it goes. The theme for the camp was a year in four days and we did fall, winter, spring and summer training in a sunny and still Vaxholm. We had 40 kids at the camp, and me and Erik was surprised about the level of ambition and recognized our selves in the kids. Apart from training, we did a cake baking contest, and a point hunt to get to know each other and we also managed to scare them with a ghost walk the last night.

Me and erik really want to help the kids and give something back to kayaking and thats the reason why we take four days of training (something we only do after the season otherwise) to host a camp like this. We really enjoyed it and from what I heard, so did the kids! We doubled the number of participants from last year, and we really hope to do the same for next year. Wouldn’t it be cool to have 80-90 kids training together in vaxholm?!

 

petter menning sthlm sprint camp

Our excellent chefspetter menning sthlm sprint camp

A lot of kayaks in Vaxholm
petter menning sthlm sprint camp

On our way out to a session

petter menning sthlm sprint camp

My co-coach Erikpetter menning sthlm sprint camp

Kayakspetter menning sthlm sprint camp

Out for a morning run with Evepetter menning sthlm sprint camp

Always sunny in Vaxholmpetter menning sthlm sprint camp

Me eating lunchpetter menning sthlm sprint camp

Some indoor circuitspetter menning sthlm sprint camp

Me and Sara posing in the coach boat petter menning sthlm sprint camp

Happy girlspetter menning sthlm sprint camp

Washleadspetter menning sthlm sprint camp

Our cool shirts from Errea Sportpetter menning sthlm sprint camp

The whole gangpetter menning sthlm sprint camp

During the start sessionpetter menning sthlm sprint camp

Ready to go!petter menning sthlm sprint campStill water and warm weather for the season the last day of the camp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s