Mitt 2012

Nu när det är nytt år och nya möjligheter tänkte jag passa på att sammanfatta mitt 2012 i några punkter här på bloggen med både bra och dåliga saker från året som gått och även lite saker att se fram emot 2013.

Topp 8 bästa händelserna 2012

 

8. En favorit hos mig och Erik är när man har eftermiddagen ledig och inget annat att göra förutom att dricka kaffe och spela TV-spel i soffan resten av dagen. Rekommenderas varmt, särskilt efter ett tufft gympass på morgonen!

Bild

7. Min nya paddelmaskin från Kayakpro. Den här maskinen har tagit vinterträningen till en helt annan nivå, och fått mig att gilla paddelmaskinpassen riktigt mycket!

Bild

6. Andra maskinen på listan blir vår egendesignade PATTMAN som vi knåpat ihop inne på Hovet. Bra idé som blev till en grym träningsmaskin helt enkelt!

Bild

5. Skaffade mustasch! Snyggt va?

Bild

4. Under vilan efter säsongen skaffade vi en till hund och nu har jag två hundar som sällskap i löpspåret eller i soffan på kvällarna. Årets mysigaste händelse, om inte annat!

Bild

3. Jay-Z och Kanye West på globen i maj, det var verkligen en riktigt bra konsert! jag lyssnar ofta på Jay-Z när jag tränar och tävlar och det var coolt att se hiphopens största på riktigt!

Bild

2. Jag fick i födelsedagspresent att köra bil ner till Karlskrona och hälsa på Erik på hans föräldrars torp. Det kanske inte låter så häftigt, men till saken hör att jag fick köra en Mercedes cab i tre dagar! Riktigt kul för mig som är väldigt bilintresserad.

Bild

1. Årets bästa har varit att tävla! Även om mitt stora mål var OS i London och jag inte kom dit fick jag ändå köra många roliga tävlingar. Några som sticker ut lite extra är världscupen i Duisburg där jag förbättra mitt eget WC-resultat, att jag var i min tredje raka EM-final, lyckades försvara guldet på SM i både k1 och k2 200 meter samt även tog mitt femte raka SM-guld på k4 1000 meter. Inte illa!

Bild

Bild

Bild

Topp tre sämsta sakerna 2012

4. Under ett paddelpass i Vaxholm körde jag på grund på en sten och repade hela undersidan på kanoten. Alltid lika irriterande när det händer, men som tur var blev det inga stora skador. Blir alltid irriterad när man klantar sig med utrustningen.

Bild

3. Under året har flera kanotister lagt av och lite extra tråkigt tycker jag det är att mina idoler, grymma Marcus Oskarsson och Henrik Nilsson lagt paddeln på hyllan. Vi spenderade fina läger och tävlingar ihop och de har lärt mig väldigt mycket bra och kul. De var anledningen till att jag inledde min egen satsning och har varit, och är, en stor inspiration för mig genom åren. Tack Macke och Henke!

Bild 2. Årets näst tråkigaste händelse var när jag bröt knäskålen i september, en vecka innan årets sista tävling. Onödig olycka till följd av dåligt underhållna maskiner i gymmet som lätt hade kunnat undvikas genom lite noggrannare kontroller av utrustningen.

 

Bild

1. Årets absolut sämsta och tråkigaste händelse var samtidigt årets viktgaste händelse, OS-kvalet i Poznan. I höga vågor och stark medvind försökte jag kvala till OS, vilket som bekant gick åt skogen. Nu i efterhand tänker jag på att vi borde försökt få arrangören att skjuta upp loppen när det blåste som värst för att få mer rättvisa resultat. Men där och då var jag självklart tvungen att vara inställd på att tävla hur det än såg ut.

Bild

Petter ”Waterman” Öström försöker OS-kvala i Polen.

 

Att se fram emot 2013

5. Vårläger i Portugal och i Florida. Det ska bli kul att komma iväg och paddla riktigt snabbt i skönt väder och lite mindre kläder än i Sverige just nu..

Bild

4. Tävlingspremiären i Danmark i april. Danskarna är inte bara duktiga på att paddla utan har nu även skärpt sig vad det gäller tävlingsarrangemang och Bagsvaerdregattan förra året var en av de bäst arrangerade tävlingarna under året. Jag hoppas på lika bra tävling och bra motstånd från danskarna i år!

Bild

3. SM i Luleå! Blir det ett sjätte guld på k4 1000 för sprintarna från Vaxholm?

Bild

2. Det händer även grejor på det privata planet 2013, just nu planeras det bröllop för fullt här hemma!

Bild

1. Det allra roligaste (från ett kanotperspektiv sett.. ) 2013 är att se hur snabbt jag kan paddla. Under hösten och vintern har jag förbättrat mig inom alla områden, jag tar 170 kg. i bänkpress och har en grym syreupptagning för en sprinter. Jag har även förbättrat tekniken och paddlat mer än någonsin. Vi får se vad det ger för resultat på tävlingsbanan i sommar!

Bild

God fortsättning på det nya året!

/Pete the Meat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s