Bruten knäskål

Så där ja, då var knäskålen av. Fraktur på nedre delen av benet som kallas knäskålen konstaterades i måndags på röntgenbilderna från danderyds sjukhus. Jag kanske ska berätta hur det hela gick till!

Måndag morgon på gymmet och jag känner mig stark. Jag kör ganska tunga vikter på övningarna och det är dags för roddrag i maskin, där man sitter som i en roddbåt och lyfter vikter i ett magasin genom att dra i en lina mot sig. Jag körde med ett brett handtag i stål och hade 115 kg på magasinet. På det sista setet på den sista repetitionen brast linan som jag drog i, motståndet ändrades från 115 kg till 0 kg på någon millisekund och jag flög bakåt. Jag slog i huvudet i en bänk och låg ner ett tag, men allt kändes okej så jag reste mig upp. Efter ett tag kände jag hur högerknäet gjorde ont när jag rörde på det. Jag kom då ihåg att jag träffat knäet med stålhandtaget jag höll i när linan brast. Jag tränade vidare men när jag skulle gå ner för trappen kunde jag inte gå normalt och när jag kom hem tog jag mig till vårdcentralen. Doktorn där tyckte jag skulle röntga knäet så jag åkte in till Danderyds sjukhus, efter många timmar fick jag reda på att knäskålen var bruten. Jag hade dock tur i oturen för om stålhandtaget skulle träffat någon centimeter längre ner hade antagligen mjukdelar gått sönder och operation skulle varit nödvändig. Nu räcker det med bandage och kryckor, lucky me!

Jag är beordrad att inte belasta benet men jag kan paddla i låga farter och styrketräna överkroppen(allt utom roddrag!). Nästa vecka ska jag träffa en sjukgymnast från SOK som ska hjälpa mig komma tillbaka till gammal god form, för sen börjar uppbyggnadsträningen under hösten och då är jag tillbaka i full fart!

BildJag är ute och jobbar lite på triceps och axlarna, kan aldrig skada!

Annonser

Ett svar till “Bruten knäskål

  1. Inget vidare Petter! Tur att det ändå gick så bra! Men det måste ha varit ganska obehagligt! Man vill ju gärna tro att det är en lugn, säker miljö när man är på gymmet. Ser fram emot nästa OS. Då vet jag att du är med och att jag kommer sitta slickad framför alla tävlingar. Krya på dig! Kram Sara kusin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s