Hårdträning

Just nu är vi mitt uppe i kanske årets hårdaste träning. Jag kör mycket cirkelträning, stavlöpning och lite längre paddling (i alla fall med sprintmått mätt..) för att få upp konditionen och grundstyrkan lite. Jag har redan ett hyfsat testvärde på Vo2-max testet, som är det test som används för att mäta syreupptagning, men det kan bli ännu bättre!

 

 

Just kondition är ju inte det allra viktigaste för själva farten i kanoten på 200 meter, men det är ändå en mycket viktig parameter för att jag ska bli bättre. Det är nämligen så att med bättre grundkondition och bättre grundstyrka och rörlighet så minskar skaderisken. Dessutom är det bra med lite längre pass för att verkligen nöta in tekniken. Eftersom hösten ännu är så mild paddlar vi ute varje dag fortfarande, men nu börjar det bli lite segt så det får gärna komma snö så att man kan byta kanoten mot skidor!

 

Igår hade jag bara ett pass så vi passade på att gå och se lite hockey på kvällen. DIF-Färjestad på Hovet! Jag är inbiten Hammarbyare, men det var ändå kul att se matchen som DIF vann med hela 5-1 mot bortalaget. Vi tränar ju en del på Hovet och träffar på DIF-spelarna ibland så det var kul att se matchen ändå igår!

 

Lägger upp en bild på mig och min träningskompis Erik från i somras, lite skönare paddelväder då än nu…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s